Klaverblad Sleen wandelroutes

53a

F:\44f.jpg

Collectie Diphoorn                                             foto@streekeigensleen.nl  

Een foto van het boerderijtje Diphoorn 4. De foto is gemaakt in de jaren ’70. De oude klinkerweg die tot 1965 over Diphoorn liep, is al vervangen door een asfaltweg.  

Oorspronkelijk zat er nog een baanderdeur aan de straatkant van het huis. Deze is vanwege een vergroting van het bedrijfsgedeelte komen te vervallen. De latere bewoners, de familie Veltman, heeft de baanderdeur weer aan laten brengen 

Dit boerderijtje is in 1931 gebouwd voor fl. 1500, – door timmerman Willem Jansen uit Sleen voor de weduwe Henderkien  Denen-Jansen (1867-1933). Zij was de weduwe van Jan Denen (1856-1907) en woonde in de boerderij Diphoorn 2. Haar oudste zoon Hendrik is na zijn huwelijk in de boerderij van zijn ouders blijven wonen. Deze in 1931 gebouwde woning was bestemd voor haar jongste zoon Willem. 

Willem heeft nooit in de woning gewoond. Hij bleef ongetrouwd en overleed in 1947.  

De woning werd  vanaf de bouw in 1931 gehuurd en bewoond door Jan Sibon uit Schoonebeek. 

D:\Berend\Bureaublad\Jan Sibon.jpg

Jan Sibon en Annegien Alfrink 

De familie Sibon heeft tot 1950 in de woning gewoond en is toen weer naar Schoonebeek verhuisd.  

Jan Denen (1924-1980), een zoon van Hendrik Denen, is in 1950 in de woning gaan wonen. Hij was in dat jaar getrouwd met Jacobje Smeenge uit Balloo. Jan heeft Jacobje leren kennen toen hij in de oorlog tewerk was gesteld bij het graven van een tankgracht in het Balloërveld. 

D:\Berend\Bureaublad\Jan Denen.jpg

Jan Denen en Jacobje. 

Jan Denen was o.a. werkzaam in de melkfabriek in Sleen. Op een foto van het personeel van de fabriek staat hij uiterst links. 

D:\Berend\Bureaublad\melk.jpg

Jan Denen is in 1980 overleden. Zijn vrouw Jacobje overleed in 1997.  

De woning werd verkocht aan Riekent en Jannie Veltman.